Последвайте ни

Роботика за България 2023: Един личен рекорд и безброй екипни постижения

В националното състезание ''Роботика за България'' участваме за четвърта година и след успешните финали на 2019-та, 2020-та и 2022-ра, тази 2023-та година също бележим рекорди!

Личен рекорд за мен този сезон бе броят на отборите, които оглавявам: Цели 3! Броят на отборите, които се класират за присъствения финал на 3-ти юни, в НДК: Цели 3! И броят на хората в групата, която организирам за пътуването и участието на отборите във финалния етап в София: цял пълен автобус с деца и родители, наброяващи над 30 човека!
За първа година не се връщаме с купа, но награди и признания все пак не липсват.

Всяко състезание носи риск и възможност. В рисковете могат да се крият и падане, и победи, но пък във възможностите винаги има шанс за поуки, израстване и нов стремеж. Тази година поуките за нас са повече от наградите ни, но постигнатото ни донесе толкова радост и емоции, повече от всяка предходна година:
🏅Награда за Робо дизайн заслужи отборът "Kinder Bots"
🏅 Награда за Робо игра заслужиха най-малките участници в целия формат "Kinder Babies", които отидоха чак на полуфинал;
🏅Отново "Kinder Babies" получиха специалната награда на журито за изгряващ отбор;
🏅 Морална награда за мен печелят тийн отборът ми "Broken Gears", защото седях там и слушах как защитават проекта си и до последно работят над кода за робо-игра, следвайки забележките на съдиите..
Broken Gears
Kinder Babies
Kinder Bots

За мен това беше четвърто участие в ежегодното национално състезание "Роботика за България" и едва за първи път успях да му се насладя още по време на присъствието там. Да погледна отстрани, да следя едновременно три графика, да тичам от една комисия на друга, да викам и скандирам, да се вълнувам по време на робо-битките, да подкрепям, сменям играчи и стратегии, и чак в последния момент да приема загубата по точки.
Благодаря на всички участници от клуба и вярвам, че това участие им донесе много рискове и още повече възможности✌️🏁

Цялата група на Kinder Coder след награждаването

Пълният албум със снимки от събитието ''Роботика за България 2023'' ще Ви разкрие още много кадри и моменти.

Програма „Роботика за България“ е по идея и инициатива на развойния център на SAP в България. Реализира се за осма поредна година в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата цели да стимулира интереса на ученици между 10 и 16 годишна възраст към науката и технологиите. От старта през 2015 досега в програмата са се включили близо 2500 ученици от цялата страна.

За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари