Последвайте ни

Учим азбуката 2. част: Забавни и полезни работни листове

В предходната статия Създаване на ресурси с Twinkl: Гласните букви. Учим азбуката 1.част споделих начин за създаване на собствени ресурси, като обект на моята работа бяха гласните букви. След тях продължих с всички останали букви от нашата азбука и в течение на няколко дни успях да създам 30 работни листа, упражняващи заместването и писането на разглежданата буква. Процесът по това ми творение се оказа дълъг наистина: Стремях се да избирам думите за всяка една от буквите без да ги повтарям, за да се получат 30 х 6 различни думи. Някои от тях са по-често, други по-рядко срещани в ежедневието, което ще обогати речника на малчугана, но и ще наложи някои обяснения за значението от страна на родителя/учителя. Сещам се за бърз пример с думата ''жрица''. Освен селекцията на думите, като най-трудоемко се очерта търсенето на подходящи картинки, които да илюстроват избора ми. 

Търсене и добавяне на илюстрация и текст

Но в крайна сметка всичко това е вече зад гърба ми, а резултата е готова папка с 30 страници и 180 думи, които упражняват ученето на буквите. Споделям ги с вас: Готови за изтегляне в .pdf формат оттук.  

Дали ще ги разпечатате и как - цветно или черно-бяло, по една или две страници на лист, събрани като книжка със спирала, или дори разпечатани от професионална печатница като книжка за работа, очаквам да споделите резултат, идеи и ефект от общата ви работа с детето. У дома например освен разпечатани ги ползваме и в електронна форма. Дъщеря ми, която вече успява да срича и чете умерено дълги думи, под мое вещо ръководство ползва таблета и успява да замести липсващата буква на ум и да прочете получената дума. 

Гласните букви вече сте ги виждали, а за бърз поглед над работните листове на останалите 24 букви от азбуката погледнете изображенията долу. 






Много ще се радвам да споделите впечатления, снимки, резултати и всичко, което ви се споделя по повод на този мой проект. 

За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.
Поздрави: Kinder Coder

Коментари

  1. Страхотна публикация! Поздравления за блога и за това, как го поддържате и за ценните ресурси, които споделяте.
    Успех в развитието му!
    Линк билдинг стратегии

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви за подкрепата! Важно е, че има на кого да бъде полезно това, което правя!
      Поздрави!

      Изтриване

Публикуване на коментар