Последвайте ни

EU Code Week и Meet & Code с Kinder Coder 2023

За четвърта година Kinder Coder - Програмиране и роботика за деца беше организатор и посланик на EU Code Week, като след всяка следваща година успяваме да достигнем до все повече деца, организирайки за тях все повече на брой събития. Този сезон имахме три мероприятия от серията Meet and Code, с което отпразнувахме Европейската седмица на програмирането! Вярвам, че сме усмихнали много деца и сме ги вдъхновили за новости, открития и още повече креативност.

Първото събитие: Maker Space: Изложение и работилница за роботи и изобретения

.. беше жужащо и весело място с много идейни и талантливи участници! Под покрива на читалище "Захари Стоянов 1984'' събрахме ентусиазирани любопитковци, които скромно наградихме за участието си с пъстри и закачливи значки. Повече за това как протече инициативата могат да ви разкрият снимките:






Второто събитие: Забавна роботика

На 14.октомври, което бе и първият ден от официалната Европейска седмица на програмирането EU Code Week беше второто ни поредно събитие под знака на Meet and Code !!! Децата отново внесоха оживление в дома на Kinder Coder и се отдадоха на креативност и експерименти. Успяхме да изпробваме множество проекти и да видим на практика до колко различни конструкции могат да доведат шепа блокчета и оригинално мислене .


















Третото събитие: Състезателна роботика

На последното си събитие от серията чрез споделен опит и демонстрация се борехме да предизвикаме интерес към състезателната роботика. Обобщено, успяхме да:
🎯 да разгледаме различни видове състезания, както и компонентите, които могат да включват тези събития;
🎯 да насочим вниманието към предимствата в това да се занимаваш със състезателна роботика;
🎯 да насочим учениците към изобретенията и роботиката и да им вдъхнем увереност за последващи стъпки в нея;
🎯 да разгледаме различни видове роботи;
🎯 да вдъхновим децата да бъдат изобретатели;
🎯 да поощрим интереса и развитието на децата в посока на науката, критичното и аналитично мислене;
🎯 да поощрим креативност и желание за експериментиране;






Едно блиц обобщение на серията от безплатни събития, които организирахме в Народно читалище "Захари Стоянов - 1984" Пловдив през последните няколко седмици и лежерен и забавен поглед, от който грам не личат стреса и усилието да се организира в действителност тази поредица.


Настоящият проект се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

За още подобни новини, ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари