Последвайте ни

Първо и незабравимо участие в First LEGO League 2023


Сезон 2023 ще го запомним с още едно велико състезание: Само месец след Роботика за България 2023, на 8.юли бяхме част от First Lego League България. Два от 24-те отбора-участници бяха отборите на Kinder Coder и за мен бе чест и привилегия да подготвя децата за отрицателно малко време за този важен ден с представяне пред такава широка общественост. 


В петте седмици, с които разполагахме, успяхме да направим 12 тренировки, започвайки от нулата и строейки роботите и на двата отбора из основи. В самото състезание децата се представиха абсолютно достойно и отчетоха резултат, който да държи брадичките изправени (6-то и 11-то място). FLL 2023 беше епично изживяване!

Super Powered сезон

Освен това преди фестивала бяхме изправени пред няколко забавни предизвикателства: да се включим в две медийни изяви: 
- Да участваме в пресконференцията по този повод и по този начин да попаднем в обективите на БНТ и предаването ''България в 60 минути''
- Да участваме в живо предаване по Пловдивска обществена Телевизия, с жива телефонна връзка и въпроси от зрители (с безпощадни коментари)
Преживявания, които ще си спомняме с широки усмивки дълго-дълго :)

Пълният албум със снимки от събитието ''Първа Лего Лига 2023'' ще Ви разкрие още много кадри и моменти.


Пловдив стана домакин на FIRST® LEGO® League - събитие, което е най-големият фестивал за Лего роботика и е провеждано в 110 страни в цял свят с милиони участници. И всичко това бе възможно благодарение на усърдието от страна на стотици хора, участници, изложители, доброволци, изпълнители и ключовото партньорство между: 
Фондация „Пловдив 2019“,
Център за творческо обучение,
Развойният център на SAP в България,
Фондация „Работилница за граждански инициативи“,
Професионална асоциация за роботика и автоматизация (PARA)
и образователният портал "Уча в Пловдив". 

За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари