Последвайте ни

Пътят към отбора преминава през изпитание, наречено "Конкурс"

Ето че дойде радостният момент екипа на Kinder Coder да обяви конкурс! Както в началото на месец ноември споделихме с вас, кръжокът ни  по програмиране за деца бе един от одобрените кандидати по програма "Роботика за България", и като такива поемаме ангажимента да сформираме отбор по роботика в Свиленград. Формата на подбора е конкурс, за да дадем възможност на повече деца, не само на тези, които са посещавали кръжока по програмиране, да станат част от тази малка общност, обединена от интереса към науката, технологиите и знанията. След последните организационни въпроси по формирането на отбора, на избраните деца ще бъде съставен график от занятия (безплатни!), в които те ще бъдат обучавани, следвайки концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. Отборът трябва да премине през сериозно развитие и подготовка, работейки по изпълнението на мисии с робот и по задания за научноизследователски проекти. Всички подробности за конкурса и как да се включите в него може да намерите по-долу в статията:

КОНКУРС


за участници в отбора на Киндер Кодер по програма "Роботика за България"


Конкурсът ще се проведе в два етапа: Етап 1 - онлайн кандидатстване и Етап 2 - лична среща с одобрените кандидати от Етап 1.

Срок за кандидатстване в етап № 1: 26.ноември - 16.декември (вкл.), 2018 г.

Условия, на които да отговарят кандидатите: Кандидатстващите деца трябва да отговарят на следните няколко условия:

* да са на възраст 10-16 години;
* да са ученици на територията на община Свиленград (без значение в кое училище);
* при одобрение да имат възможност и готовност да посещават занятията по Роботика през извънучебно време (съботи и(ли) недели) в учебната зала на Киндер Кодер, намираща се в гр.Свиленград, ул. Христо Топракчиев №5А.

Начин на кандидатстване: Кандидатите, лично или с помощта на родител, трябва да изпратят на e-mail адреса на Кръжока по програмиране kindercoder@abv.bg кратък текст, който задължително да съдържа:

1. Име и фамилия на ученика;
2. В кой клас е ученика през настоящата учебна 2018/19 година;
3. Телефон за връзка (личен или на родител);
4. Отговор на въпроса: "Какво за теб е отборна игра?";
5. Мотивиран отговор на въпроса "Защо искаш да бъдеш част от отбора по Роботика на Киндер Кодер?";
6. Линк към собствена страница или файл по избор, който да изобразява нещо, лично изработено от кандидата. Свободата тук е голяма и изпратените материали могат да бъдат на избрана тематика (снимка на макет/проект; проект, изготвен на избрана медия като word, powerPoint, paint, Scratch и др.).

Срок за разглеждане на кандидатурите: Всички кандидатури ще бъдат старателно разгледани, най-интересните получавани материали ще бъдат споделяни на страницата на Kinder Coder в социалната мрежа Facebook, а в срок до 19.декември най-мотивираните кандидати ще получат покана за лична среща, в която да се запознаем и да обсъдим на място въпроси, свързани с дейността на отбора.

Въз основа на тази среща екипът на Kinder Coder ще избере шест деца, които да бъдат включени в отбора по Роботика, който както за Кръжока по програмиране, така и за Свиленград, ще бъде първия по рода си Отбор по Роботика!

Какво търсим в нашите кандидати? - Най-важното, което ще ни спечели е мотивацията. Киндер Кодер бе избран от Фондация Работилница за Граждански Инициативи въз основа на същия този критерий, затова ние предаваме щафетата натам и от бъдещите си членове на отбора ще очакваме заряд еквивалентен на нашия, ако не и още по-голям. Успех на всички!

Настоящият материал стана възможен благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България по програма „Роботика за България“.

Коментари