Последвайте ни

Как един малък град ще си има ОТБОР по РОБОТИКА


Всичко започна през лятото ...
През изминалото лято Фондация Работилница за Граждански Инициативи  и развойният център на SAP в София за  четвърта поредна година обявиха конкурс, чрез който да намерят  мотивирани учители, които да изградят отбор по роботика в училището, където преподават.
Конкурсът е по програма „Роботика за България“. Програмата подготвя и организира училищни отбори по роботика в концепцията FIRST LEGO Leaguе, като по този начин цели по забавен и интерактивен начин да насърчи интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип като истински изследователи.
Конкурсът бе отворен за учители от цялата страна, като един менторски екип на училищен отбор по роботика следва да бъде съставен от двама учители – преподаватели в едно и също училище.

Одобрените менторски екипи получават специализирано обучение, онлайн подкрепа относно правилата на състезанието First Lego League, пълно или частично оборудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstormeducations 45544 и състезателнo поле и възможност за участие във финалното състезание по роботика в София.
Разделени в училищни отбори по роботика, учениците конструират и програмират роботи, които изпълняват социално значими мисии. Заедно с това учениците разработват и научно-изследователски проекти, свързани с опазване на околната среда. Добавена стойност на програмата са придобитите у децата умения за работа в екип. Инициативата стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и предоставя възможност за учене чрез преживяване. 

И ето новината:
Не е за вярване, но един от одобрените кандидати не е кой да е, а екипът на Киндер Кодер! И ето как малкият и китен Свиленград ще има възможността да се сдобие с отбор по роботика! Инициативата ще ни помогне и насочва да сформираме, обучим и оглавим малък отбор по роботика! А как точно и кога ще се случи това, очакваме да разберем! Едно е ясно - Хубавото тепърва предстои, а Киндер Кодер и децата ги очакват вълнуващи приключения и нови зони за изследвания!

Коментари