Последвайте ни

Spike Prime модел №1 за Роботика за България 2023

Tова, от което тръгнахме беше, че искаме по-разчупена и различна основа. С правилните форми на моторите в Spike трудно могат да се постигнат изненадващи комбинации. Към онзи момент не разполагахме с разширителния комплект на SPIKE Prime, но имахме два комплекта и с другия отбор се разбрахме да си разменим някои части – те ни дадоха големия си мотор, и сензора за цвят, а ние се лишихме от единия си среден мотор.




Колесните редуктори са от по три зъбни колела, като водещото колело е с по-голям диаметър от двете задвижвани. Така е, за да добием по-висока скорост.
В опит с надбягване между нашия робот и с друг, без колесен редуктор, видяхме, че има съществена разлика и нашият победи с много повече.


Освен движението му и увеличаване на скоростта чрез колесните редуктори (комбинацията от зъбни предавки при колелата), трудно беше и да намерим точната приставка за захващане и преместване на предмети. Като за grabber с един мотор, няма какво повече да искаме от нея. А ето и финалното оформлението на щипките:

Видео:


За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари