Последвайте ни

Роботи от First LEGO League 2023

Само месец след състезанието Роботика за България 2023 се състоя и пилотния сезон за България на международното състезание Първа ЛЕГО Лига, или FLL (First LEGO League), както се среща най-често за по-кратко. На 8.юли зала Колодрум в Пловдив събра под купола си толкова много привърженици на LEGO и всичките му направления, че не се ангажирам да определя дали бяха хиляди и колко точно хиляди. Факт - бяха страшно много! И ние бяхме там, разбира се, и то със състезателна цел. За тези от Вас, които не сте присъствали, видео-обзорът от 4К Студио ще ви помогне да си представите бегло атмосферата и мащаба на събитието, а след това ще хвърлим поглед и върху обекта на блог-статията ми - робо дизайна и някои от състезателните роботи в този ден.

Трябва да се отбележи, че да се участва в две големи състезания по роботика в рамките на 30 дни е повече от изпитание, особено ако като мен, искаш да не повтаряш дизайните на роботите и да фокусираш вниманието на състезателите си върху съвсем различни модели. За мен това бе задължително условие и цел, която да постигнем и с двата отбора - да имаме дизайни, далечни по визия от тези, с които се представихме на Роботика за България 2023. 
В това отношение в никакъв случай няма да оценям останалите отбори до колко са успели, но често явление сред наблюдаваните състезателни роботи бе ето тази визия за робот:

Роботът е чудесно решение за FLL 2023 и в ресурсите авторът се е постарал да обясни и максимално да подпомогне работата по мисиите на конкретния сезон. Самите ресурси и всичко за този модел открийте тук: https://brickhub.org/i/910

Вижте какво са уловили обективите на бдителните фотографи от събитието и какви дизайни съм събрала като архив от премиерата на Първа Лего Лига за България.

1. Роботи  Mindstorms EV3











2. Роботи SPIKE Prime










Този тук не е състезателен, от ученическото изложение е, и по-специално от ученици към клуба по роботика в СУ"Кирил и Методий" - Пловдив. Но моделът лесно би могъл да бъде сбъркан с функционален състезателен робот, създаден с мисъл за мисиите на FLL





Благодарности за снимковия материал на присъстващите от страна на организаторите фотографи! Както и на робо-папараците от нашия спретнат колектив!
Пловдив стана домакин на FIRST® LEGO® League - събитие, което е най-големият фестивал за Лего роботика и е провеждано в 110 страни в цял свят с милиони участници. И всичко това бе възможно благодарение на усърдието от страна на стотици хора, участници, изложители, доброволци, изпълнители и ключовото партьорство между:

За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари