Последвайте ни

Коледни робо шейнички и елхички

Коледа е вече зад гърба ни, но догодина тя пак ще бъде тук и проектите на коледна тематика отново ще са ни нужни. Затова тук складирам няколко идеи и източници за конструиране на коледни шейни, еленчета и елхи с някои от образователните конструктори на LEGO Education.

1. Spike Prime шейна с две еленчета и Дядо Коледа

Ползвайки само и единствено части от комплекта Spike Prime можем да си направим една подмладена версия на Дядо Коледа, с черна брада и мустаци, а ако имаме бели компоненти от аналогични и близки по визия сетове, заменяме и вече си имаме ''побелял'' старец. 




Проектът е изпробван и тази година успяхме да го реализираме в класната стая на Kinder Coder и с двата му варианта - стар и млад Дядо Коледа.

Вариантите за такава шейна с изпълнение от EV3 Mindstroms също не са рядкост:

2. EV3 шейна с едно еленче и Дядо Коледа

Видео-инструкции


3. NXT шейна с един елен и Дядо Коледа - Този комплект отдавна е изпратен в почивка, но инструкциите за него са вдъхновяващи и понякога напълно приложими при неговите наследници EV3 и SPIKE
Фото-инструкции за този модел

4. NXT шейна с две кучета (които лесно могат да бъдат трансформирани в еленчета)

Фото-инструкции за този модел

5. We Do 2.0 шейна с две еленчета и Дядо Коледа
We Do 2.0 също е от групата на ''пенсионерите'', но моделът много ми допадна и вероятно може лесно да послужи при работа с наследника на We Do, а именно Spike Essential. Трябва да изпробвам при възможност. В оригиналните инструкции шапката и брадата на дядото са малко по-различни, но тук са леко адаптирани по мой вкус.
Инструкции за този модел

6. We Do 2.0 елхичка
Ползвайки отново чудесните ресурси на Robots got Talents с We Do 2.0 или близък на него сет може да се направи и малка въртяща се елхичка като тази тук:


За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари