Последвайте ни

Творчество с мозайки и време за почивка от мониторите

Обичам да допълвам класната си стая с разнородни неща, които да вмъквам в часовете си по програмиране и роботика, и с които децата да отмарят в моменти на умора и ''прегряване''. Наскоро към базата с материали и занимания се присъединиха и тези прекрасни и свежи LEGO Dots комплекти, които аз под влияние на любима за мен игра от детството, наричам ''мозайки''. 

Комплектите Dots 41935 и 41951 са подобни, но и различни. И сега ще споделя в снимки какво да очаквате от единия и какво от другия. 

LEGO Dots 41935 е с почти двойно повече части от другия сет. За ориентир на кутията е оказано, че частите са 1000+ на брой. Кутията му е картонена и в нея свободно трополят 11 пакетчета с дребни гладки части, които са подредени по цветове. В нея, освен мозайките, има една притурка с творчески идеи за подредба. И с това се изчерпва съдържанието на комплект 41935.

Другият комплект Dots 41951 има 531 части, но на мен ми стана по-любим и ме спечели най-вече с включения сортер за части. Практичната PVC жълта кутия с прозрачен капак е отличен помощник за организирането на множеството дребни шарени части в нагледна подреба. Освен органайзера и листовките с творчески идеи, в сета са включени и 2 лилави полета за работа, които могат да бъдат рамкирани със специални бели съдържими в комплекта части. Предвидено е дори пособие за окачане на стена. 

И двата вида комплекти имат своите предимства. Комбинацията от единия с другия определено е добър вариант. Вече поработихме веднъж с тези нови придобивки и се оказа наистина разнообразяващо и релаксиращо занятие.
Следващите кадри ще ви убедят в това.

Освен за отмора и разнообразие в часа, тези LEGO комплекти биха послужили като помощни материали при въвеждането и обясняването на теми, свързани с ''пиксели'', ''криптография'' и други такива.

За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари