Последвайте ни

Отзив за книгата: Как работят машините?


Пълното име на книгата е: "Как работят машините? Пътеводител в света на машините''.  Книгата е за деца, но не е за програмиране, а за механизми и техника! В нея чудесно са съчетани теория и практика. Книгата представлява комбинация от кратка енциклопедична книжка с 22 страници  и картонена кутия, пълна с части, които да бъдат сглобени в чудесни макети, онагледяващи основни механизми, ползвани при конструирането на различни типове машини.

"Как работят мащините" е на издателство "Фют"
Тя е от поредицата ''активни'' образователни книги, в които ключова роля играе сглобяването на макет.
По описание от издателството е за деца между 7 и 14 години, но всъщност става и за по-малки, а и за по-големи.
Източник: ФЮТ
Книгата съдържа 9 проекта, забавно и по детски илюстрирани. Задната корица на книгата всъщност представлява картонена кутия, която побира всички елементи: инструкции за изработване на всеки от моделите, работна дъска, плоски детайли, пластмасови гайки, болтове и въже.
Видеото тук показва крайния резултат от сглобения първи модел: "Наклонена равнина". Инструкциите са чудесно написани и с ясни схеми. А в книгата се съдържат интересни факти и обяснения за механизма. Такава е структурата за всеки един проект.

Може би на пръв поглед книгата ще ви се стори по-подходяща за момчета, но далеч не е така. Любознайката у дома много се увлича при изработката на моделите и вече е едно от любимите ѝ занимания. Разбира се, заниманието изисква съвместна работа с родител, поне в началото, докато се свикне. За самостоятелно четящи деца под 7 години, самостоятелната работа ще бъде възможна след кратко навигиране от страна на родителя. 

Работата с книгата е изключително полезна за детето. Ако не сте пробвали такъв тип образователни книги, силно препоръчвам! 

За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder

Коментари