Последвайте ни

LEGO® Education BricQ Motion Prime: Какво има в него?


След като вече разгледах и проверих какво се крие в кутията на BricQ Motion Essential, логично днес продължавам с LEGO® Education BricQ Motion Prime. Тук отново става въпрос за механичен комплект: няма програмируеми компоненти, т.е не съдържа мотори и сензори;

Това е 10+ вариантът на BricQ Motion, който идейно е замислен за обучение на ученици от основния етап. Както видяхме и при Essential модела, в BricQ Prime инструкциите са на хартиен носител: има книжкa с инструкции, която съдържа 5 проекта за сглобяване.


И тук частите са пригодени за прилежно разположение според цветове: цветните стикери за сортерите и номерираните пакети с части улесняват максимално процеса по това разпределяне.


Частите, предимно по-обемистите, които остават извън белите сортери, е предвидено да бъдат директно в синята голяма кутия, като за целта е подготвен и онагледяващ стикер, който се залепя от вътрешната страна на кутията.
Много от частите тук се откриват и в Spike Prime комплекта, но в други разцветки;

По техническо описание комплектът съдържа 564 части и пълен списък с тях е даден на гърба на картонения постер, покриващ съдържанието на кутията. Както установих при BricQ Essential, те представляват интересна комбинация от класически тухлички и типични елементи от механиката, с които да се построят и анализират проекти, засягащи ежедневието, но преплетени с инженерството, физиката,  математиката и архитектурата. Различни са от елементите на BricQ Essential. Силно впечатление правят пневматичните елементи, две големи жълти топчета, сини огъващи се пластики, бели големи перки и други, които вече срещнахме в BricQ Essential. Следват няколко снимки, в които е обхванат пълният списък с части от BricQ Prime.


Разбира се, както при Essential сета, тук също разполагаме с кутия резервни части, чиито състав е описан на гърба на картонената кутийка:


Човешките фигури тук отново са четири и разполагат с многообразни аксесоари и спортна екипировка. Липсват животински фигурки, но пък има истинска лупичка!

Както при комплекта за по-малките ученици, при BricQ Motion Prime книгата с инструкции и липсата на програмируеми компоненти всъщност правят абсолютно ненужно наличието на компютър, лаптоп, таблет или каквото и да е електронно устройство. Което вече го прави фаворит на този тип родители, които виждат "заплаха" в курсовете по роботика, считайки, че те подхранват дигиталната зависимост на децата им. Комплектът акцентира върху STEAM дисциплините и стимулира любознателността у децата, тяхното желанието за експериментиране, сръчност, креативност и към по-задълбочен научен поглед и търсене на обяснения посредством науката.

За още ресурси и материали ни последвайте на страницата ни във facebook.

Поздрави: Kinder Coder


Коментари