Последвайте ни

Статии и екранно време: Отзвук от наградата в Националната класация за дигитални учителски блог решения

В края на миналата 2021-ва година станаха ясни победителите в една инициатива, в която се престраших да участвам: 2-рата Национална Класация за дигитални учителски блог решения, организирана от EduTechFlag. Благодарение на първоначалната селекция от жури и свободното потребителско гласуване на втори етап намерих място сред петте финалисти в класацията и получих наградата "Идентичност в образователните практики".
Малка част от тази емоция доби материалния облик на прекрасна статуетка и рамкиран сертификат. Поставени в особената ситуация с Covid - пандемията, награждаването се случи в средата на януари, разбира се, виртуално и някак си, друга една част от емоцията не успя да се усети така осезаемо. Безспорно бе вълнуващо. Вълнение не липсваше и от факта, че наградите бяха връчени от еврокомисар Мария Габриел! И може би точно присъствието ѝ на това събитие послужи като ударение върху значимостта на класацията и наградените в нея, а няколко медии, посветени на темата за образование и култура, потърсиха контакт с мен, за да го отразят. 

Моето скромно приключение, наречено ''блог'' и участието ми с него в класацията на EduTechFlag бе възнаградено с щедрото внимание на:

    -   вестник ''Старият мост'' чрез статията на прекрасната Диляна Цветкова, която светкавично отрази новината;

    - вестник "Аз-буки" и иновативния образователен портал "Уча в Пловдив" , за което сърдечно благодаря на Деляна Лукова;

    - БНТ 2 и предаването ''Знание.БГ'', в което бях поканена като гост-събеседник и в 7-8 минути екранно време отговарям на въпросите на Камен Коларов.

За мен, като майка-домакиня на две малки деца, намираща се в майчинство, която дори от време на време попада и в карантина и няма друг, освен домашния си живот седмици наред, е извънредно странно и необичайно да бъде търсена от журналисти и репортери! И вярвайте ми, мили хора, много Ви благодаря за тази извънредна възможност да ''събуя домашните пантофи'' и да се прехвърля във вашите статии, а в последствие - дори и на малкия екран. БЛАГОДАРЯ!

Откъс от предаването ''Знание.БГ''
Пълното предаване може да гледате и тук, в YouTube канала на Знание.БГ




До нови срещи! Поздрави: Kinder Coder

Коментари