Последвайте ни

Домашна употреба на Аdobe Illustrator за коледна картичка с кауза

В Adobe Illustrator има нещо, наречено ''Четки'', което все още не бях пробвала, и с експериментална и практическа цел реших да се позанимая и с тях. Темата, която си избрах първоначално бе малка простичка рисунка, наподобяваща на семейна прегръдка. В процеса на самото рисуване ми щукна, че бих могла да използвам това си начинание и с малки трансформации да го превърна в коледна картичка, която да подготвя за печат в близкия принт-шоп. Така и направих.. 

Работния ми файл с 4-те варианта на семейна прегръдка

Оказа се неголяма философия. След като си разграфих първото платно така че да пасва за печат на А4 с последващо разделяне на две и прегъване на картичката, нарисувах исканата рисунка. Понеже картичката е с благотворителна цел и се стремях към повече атрактивност, гонех малко по-широк обхват на аудиторията и от семейна прегръдка от майка с две деца, направих още 3 вариации, за да може малко повече типове семейства да се припознаят в изображението и да си помислят да купят моето творение. 

Самото отпечатване си беше вълнение. Както това да дам за принтиране нещо мое, което има претенцията да бъде Коледна картичка за благотворителен базар, така и притеснението да не би нещо да бъде разместено, некоректно пресметнато и т.н. Сега, след като вече отпечатването е факт и всички елементи на картичката са точно там, където очаквах да бъдат, си мисля: ''Не е за вярване, но се получи!''. Вълнувам се и за това, че моите картички ще станат нечии подарък, ще бъдат надписани и четени, и носещи емоция.


Инспирацията за тази картичка дължа на Благотворителния базар, който Детска градина "Елица" организира за тази Коледа. Обект на продажба са сувенири и творения, измайсторени от родителите и децата, посещаващи детското заведение. А каузата, разбира се, е повече от добра - от деца за други деца, имащи нужда от подкрепа. Картичките пътуват днес следобед за детската градина и след десетина дни ще очакват да бъдат закупени от хора, не само търсещи коледни сувенири за подарък, но и търсещи повод да направят малка добринка. 

Моите картички са само 12, капка в море от нужда, но нека този пост да Ви насърчи Вие също да отделите време и енергия за нещо в помощ на нуждаещите се.

Поздрави: Kinder Coder


Коментари