Последвайте ни

Global Tech Summit 2019: С деца на конференция


Тук ще разкажем какво се случи на малкия ни и сплотен екип в самия край на страхотната 2019-та година: Поканиха ни не само да присъстваме, но и да участваме в най-мащабното събитие за програмиране и технологии в страната: Global Tech Summit. Изданието се проведе в София, в периода 10 – 12 декември и беше локализирано в Националния Дворец на Културата. По мнението на специалистите в областта Global Tech Summit е най-големия технологичен форум в Източна Европа и обединява специализираните конференции за програмиране и нови технологии Java2Days, CodeMonsters и AI&SmartTech.  Знаем, знаем, имената станаха много и все непонятни. 


Ето малко за всяко трите:

Java2Days e първата конференция, посветена на Java технологиите не само в България, но и в региона. Събитието е с 11-годишна история, 2-рото по големина в Европа и на 3-то място в световен мащаб. Java2Days е вдъхновител за създаване на други подобни събития, разширяване на технологичната общност и популяризиране на Java технологиите.

CodeMonsters е конференция, отново посветена на технологиите и тенденциите в сферата на разработката на софтуер, но без тези, в обхвата на Java2Days. Мигриране на приложения към облака, aвтоматизирано тестване, запазване на анонимност в блокчейн, писане на приложения за Alexa, модерен С++, поддържане на остарели приложения, защита на мобилни приложения са само част от темите, включени в програмата.

AI&SmartTech е събитие за програмисти и ИТ професионалисти в областта на изкуствения интелект, интернет на нещата, обработка на големи масиви от данни и последните иновативни технологии.


Добре, ще попитате какво пък ще търсим ние и децата на този формат?

И за нас беше мистерия, но това не попречи на ентусиазма и откривателския ни дух да ни поведе натам. А там имаше място за нас благодарение на сърдечната покана от медията за новините от ИТ-индустрията DevStyler! Поканиха ни да се присъединим към две специални зони – тази за изложители, където имахме щанд през целия първи ден, и специалното пространство за изява от сцена, на която имахме възможността да се включим с кратка презентация и да поговорим за себе си и това, с което се занимаваме. Беше си едновременно притеснително и вълнуващо да разполагаме и с двете възможности – щандът и сцената.

Не липсваха приключения и на двата фронта, разбира се! Първото объркване настъпи с това, че половината от проектите, които искахме да педставим на изложителския щанд, се бяха повредили по незнайни за нас причини и се наложи силно да измпровизираме. Второ – презентацията, която така старателно бяхме подготвили предния ден, се беше „счупила“ – При трансфера от компютър на флашка се е нарушил процеса, и уви останахме без презентация! Което доведе до две неща – на Таня ѝ се доплака.., но бързо се стегна и се залови да прави нова презентация, не бе така вълнуваща като оригиналната, но спаси положението. Другото – взехме си пука и вече никога няма да разчитаме на един единствен източник за всичките си важни проекти и файлове!





А какво правеха децата, докато ние се чудехме как да излезнем от ситуация.. Те влизаха и излизаха от всякакви забавни ситуации и се сблъскаха с невероятната обстановка, пълна с други изложители (в това число и двете котки от e-motion), голямата общност на софтуерни разработчици, изявени мениджъри, посетители , технологични дискусии за изкуствен интелект, интернет на нещата, създаване на сигурен код, блокчейн, създаване на софтуер за автономни автомобили, смарт технологии, чатботове и други.


А имаше ли изненади? – Да, за къде без тях. Изненада за нас бе това, че ни очакваше микрофона и камерата на водещата медия за бизнес, икономика и мениджмънт Еconomy.bg! Съвсем скоро се очаква и да се появи крайния резултат от демонстрацията, която децата направиха за тях, както и от интервюто, което дадохме.
Събитието не беше със състезателна цел, не беше за печелене на купи, нито дори медали. Преживяването ни донесе усещане за глобалност, за перспектива, за развитие и за смисъл в това да мечтаем за неща, които дори още не сме си представили.
За нас всичко това бе вълнение, емоция и опит, който се надяваме да пренесем и на бъдещи участия! Благодарим на всички замесени в организацията!

Пълната галерия със снимки може да намерите тук.

Коментари